Контрольний постріл - в Кремлі панікують через військові плани Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Контрольний постріл - в Кремлі панікують через військові плани Трампа

Контрольний постріл - в Кремлі панікують через військові плани Трампа
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна запанікували через те, що країни НАТО посилюють військовий контингент у кордонів РФ. Зокрема, Кремль турбують військові плани США розгорнути універсальні пускові установки в рамках американської системи ПРО в Польщі та Румунії. У Путіна назвали ці плани прямою загрозою Росії, на що в Москві готують відповідь. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Олександр Грушко, який попередив США, що якщо американська тактична ядерна зброя буде передислокована з Німеччини до Польщі, то це призведе до знищення основного акта Росія - НАТО. Про це передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Грушко нагадав, що в 2021 році має бути закінчено створення ракетної бази в Польщі з пусковими установками Мk-41. За словами Грушко, це створить пряму загрозу інтересам Росії, якою вже вважається готова система ПРО в Румунії.

Представник російського МЗС зазначив, що Москва повністю не виключає ймовірність розміщення ядерної зброї США в Польщі. Грушко впевнений, що це стане "контрольним пострілом", який призведе до знищення основного акта Росія - НАТО.

"У разі якщо російська сторона помітить відповідну підготовку до реалізації даних планів або їх конкретне формування, то вона вживатиме всіх необхідних заходів обережності, в тому числі і військові", - пригрозив Грушко.

Нагадаємо, США планує в 2021-22 роках завершити будівництво американського комплексу протиракетної оборони Aegis Ashore в польському селищі Редзіково. Військові російські експерти бачать в цьому небезпеку, так як нове ПРО "дозволить США взяти під повний контроль всю європейську частину Росії". Відомо, що розгортання комплексу в названі терміни допоможе США відстежувати військову інформацію, наприклад, позиції російських балістичних ракет "Тополь-М" і "Ярс" в Татіщево, Тейково і Козельську. На румунській військовій базі в Девеселу також планують розгорнути американський комплекс ПРО Aegis Ashore, в якому використовуються пускові установки Mk-41. Вони застосовуються для запуску різних ракет, в тому числі Tomahawk.

Крім того, найближчим часом частину американського військового контингенту передислокують з Німеччини, в тому числі в Польщі. Уже відомо, що Варшава готова прийняти додаткові війська, а також платити за розміщення військових. Перекидання частини військ з Німеччини до Польщі, на думку офіційного Вашингтона, стане "сильним сигналом" для Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна запанікували через рішення Трампа перекинути до Польщі дві тисячі військовослужбовців і 30 американських винищувачів F-16 з Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?