Москва відповість - у Путіна запанікували через рішення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва відповість - у Путіна запанікували через рішення Трампа

Москва відповість - у Путіна запанікували через рішення Трампа
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США за наказом американського лідера Дональда Трампа перекидає до Польщі дві тисячі військовослужбовців і 30 американських винищувачів F-16 з Німеччини. У команді російського президента Володимира Путіна запанікували через те, що країни НАТО посилюють військовий контингент у кордонів РФ. У Путіна назвали це рішення провокацією, на яку буде жорстка відповідь. У Кремлі звинуватили США в порушенні акту Росія - НАТО від 1997 року, за яким альянс прийняв зобов'язання не розміщувати свої війська вздовж російських кордонів на постійній основі. У Москві вважають, що від цього рішення Трампа можуть припинити дію всі домовленості між Росією і НАТО, що стане поразкою для Європи. Про це 25 червня заявив глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов, передає ONLINE.UA.

"Одна справа - додому, інше - ще ближче до наших кордонів, і сигнал тоді прямо протилежний бажанням "порозумітися". Якщо в результаті буде нарощуватися військова присутність на наших кордонах, це призведе до відповідних дій і стане гірше всім", - прокоментував російський сенатор плани Трампа перекинути американські війська з Німеччини до Польщі.

Заступник голови російського МЗС Олександр Грушко в свою чергу підкреслив, що Москва готова в разі необхідності вжити всіх заходів для забезпечення своїх законних інтересів обороноздатності і безпеки. Він також звинуватив Трампа в тому, що він методично руйнує "всі інші матеріальні основи військової безпеки в Європі", згадавши вихід Вашингтона з Договору про ракети середньої і меншої дальності, Договору з відкритого неба та Договору про звичайні збройні сили в Європі.

Раніше стало відомо, що Польща запропонувала фінансувати розміщення на своїй території американської бронетанкової дивізії після того, як Трамп пообіцяв удвічі скоротити кількість своїх військовослужбовців в Німеччині. Польський президент Анджей Дуда пояснив, що війська США на території країни - в тому числі гарант безпеки американських інвестицій.

Нагадаємо, Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових. У Вашингтоні розкритикували це рішення Трампа, розцінивши його як "подарунок" Путіну.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп розкрив всі карти помсти Меркель через Росію. Крім виведення американських військ з Німеччини, він пообіцяв потужно вдарити санкціями по російському газопроводу "Північний потік-2", який підтримує Берлін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?