Не будемо захищати - Трамп розкрив всі карти помсти Меркель через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Не будемо захищати - Трамп розкрив всі карти помсти Меркель через Росію

Не будемо захищати - Трамп розкрив всі карти помсти Меркель через Росію
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вирішив помститися канцлерці Німеччини Ангелі Меркель за підтримку російського газопроводу "Північний потік-2", через який Москва хоче постачати свій газ в Європу в обхід України. Американський лідер чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиск він буде надавати не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп вперше підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платить Москві мільярди доларів за енергію. З такою заявою Трамп виступив на своєму першому політичному мітингу з моменту початку пандемії коронавіруса в США, який відбувся в Талсі, штат Оклахома. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Ми повинні захистити Німеччину від Росії, але Німеччина платить Росії мільярди доларів за енергію, що надходить з трубопроводу, абсолютно нового трубопроводу. Вибачте, як це працює?", - обурився Трамп, зазначивши, що США не збираються на це закривати очі.

Трамп також згадав попередню суперечку з Меркель, в якій він наполягав на більш істотном збільшенні витрат на оборону Німеччини в якості члена НАТО. Він назвав офіційний Берлін "злочинцями".

"Вони забувають про всі гроші, які не були виплачені, я сказав щодо трильйона доларів, які вони дійсно винні", - нагадав Трамп подробиці переговорів з Меркель з цього питання.

Важливо додати, що крім тиску Трампа на Меркель, Вашингтон продовжує посилювати санкційний тиск і на Росію, щоб не дозволити добудувати і запустити "Північний потік-2". У команді Меркель не приховують, що насправді бояться впливу санкцій США, в разі їх введення. Німецька влада припускає, що новий санкційний удар офіційного Вашингтона по главі Кремля Володимира Путіна і його поплічниками вкрай негативно вплине на держслужби країни і компанії Німеччини. За попередніми даними, нові санкції США можуть бути введені проти "всіх фірм", які будуть надавати послуги страхування, модернізації трубопровідної мережі або, наприклад, дооснащення судів-трубоукладачів, а отже, торкнуться держслужб Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп вирішив жорстко помститися Меркель. Він розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?