Контррозвідка викрила дипломатів-контрабандистів на вивезенні золота, тютюну, валюти
Категорія
Україна
Дата публікації

Контррозвідка викрила дипломатів-контрабандистів на вивезенні золота, тютюну, валюти

Контррозвідка викрила дипломатів-контрабандистів на вивезенні золота, тютюну, валюти
Джерело:  online.ua

Українська державна прикордонна служба разом з іншими правоохоронними структурами та навіть Службою безпеки ледь не щодня викривають і блокують контрабандні канали. Напередодні силовики встановили, що до організації незаконного перевезення цінностей через кордон причетні офіційні та колишні дипломати Міністерства закордонних справ. Було виявлено спробу контрабанди іноземної валюти, тютюну та навіть чистого золота. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спецслужбу.

“Контррозвідники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність діючих та колишніх посадовців МЗС України. Чиновники використовували офіційні документи зовнішньополітичного відомства для перевезення диппошти та контрабанди підакцизних товарів. Оперативники спецслужби задокументували, що учасники оборудки переміщували через державний кордон України валюту, золото та підакцизні тютюнові вироби. Усе це — за використання дипломатичних привілеїв та імунітетів”, - звернули увагу силовики.

Інцидент із затриманням стався на митному посту “Ягодин” на Волинській митниці. Контррозвідники разом зі слідчими Державного бюро розслідувань перевірили та затримали транспорт з дипломатичними номерними знаками.

До країн Євросоюзу представники МЗС намагалися вивезти:

  • тютюнові вироби (8 826 блоків за ціною 1,5 мільйона гривень на чорному ринку);

  • золото (16 кілограмів виробів за ціною 15 мільйонів гривень);

  • іноземну валюту (140 тисяч доларів США, 67,2 тисячі євро, 11,6 польських злотих).

“Тривають оперативно-слідчі дії у межах кримінального провадження. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення підозр фігурантам. Припинення протиправної діяльності здійснювалось спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львів, під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону”, - резюмували в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 березня офіційно стало відомо, що очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі після нового гучного дипломатичного скандалу. Згідно з останніми даними, чиновників затримали на кордоні під час спроби вивезення з України контрабанди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?