Україна відкликала своїх дипломатів з Польщі після гучного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відкликала своїх дипломатів з Польщі після гучного скандалу

Україна відкликала своїх дипломатів з Польщі після гучного скандалу
Джерело:  online.ua

1 березня офіційно стало відомо, що очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі після нового гучного дипломатичного скандалу. Згідно з останніми даними, чиновників затримали на кордоні під час спроби вивезення з України контрабанди. Цю інформацію підтвердив сам міністр на своїй сторінці  в соцмережі Facebook, передає ONLINE.UA.

"Учора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти в службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Випадок для МЗС кричущий", - зазначив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба вирішив відкликати обох співробітників із довгострокового закордонного відрядження.

"Їхня робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення", - пообіцяв український міністр.

За словами Дмитра Кулеби, його відомство готове співпрацювати з правоохоронними органами. МЗС України розраховує на швидке та неупереджене розслідування і встановлення всіх обставин справи.

"Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, толерують її чи ні. У МЗС - ні. Я ніколи не покриватиму негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення. Кожен із системи дипслужби, незалежно від рангів і посад, хто буде кидати тінь на українську дипломатію, відчуватиме на собі всю недипломатичність моєї реакції", - підсумував Дмитро Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дмитро Кулеба озвучив припущення, що реакція Кремля на санкції проти Медведчука не буде швидкою, але вона неодмінно вплине на позицію Кремля і його дії проти України в середньостроковій перспективі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?