У МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука

У МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна обурена рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОТЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі відразу ж прокоментували обмеження і зв'язали їх з загостренням на Донбасі, яке вже спостерігається. Але з основною відповіддю на санкції Медведчука Путіна почекає. Так вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він переконаний, що реакція Путіна на санкції проти Медведчука не буде швидкою, але вона неодмінно вплине на позицію Кремля і його дії проти України в середньостроковій перспективі. Про це глава МЗС України заявив в ефірі програми "Анатомія тижня", передає ONLINE.UA.

Глава МЗС вважає, що після початку агресії Росії проти України в 2014 році складно уявити, що Путін може зробити ще щось більш гірше. Але, як зазначив міністр, українська влада повинні бути готовою до будь-якого розвитку подій.

"Я думаю, що зараз Україна повернеться в топ-теми російської пропагандистської машини - там будуть просто слиною бризкати на президента Зеленського і розповідати, який він виявився ворог і недружній. Тобто російська пропаганда точно першою відреагує, на мій погляд. Я не думаю, що буде якась швидка реакція Росії - ми, власне, це побачили на прикладі закриття телеканалів, які де-факто належали пану Медведчуку. Але те, що це вплине на позицію Росії і на їх дії в середньостроковій перспективі, - це точно ", - сказав Кулеба.

Що стосується погроз Росії щодо загострення на Донбасі, то Кулеба нагадав, що факти обстрілів і загибелі українських захисників вже почастішали.

"Ще раз підкреслюю: з санкціями проти Медведчука, без санкцій, урок Росії з 2014 року - "ми можемо зробити що завгодно в будь-який момент". Ми що, провокували їх захоплювати Крим? Або ми провокували їх вводити свої війська на Донбас? Але вони це зробили. Тому давайте відкинемо цю логіку "не дратувати Росію". Ніщо так сильно не провокує Росію на дії, як постійні заклики не дратувати Росію ", - підсумував дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський націоналізував нафтопровід, яким володів Медведчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?