Зеленський націоналізував нафтопровід, яким володів Медведчук
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський націоналізував нафтопровід, яким володів Медведчук

Зеленський націоналізував нафтопровід, яким володів Медведчук
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про санкції та інші обмежувальні заходи по відношенню до фізичних і юридичних осіб від 19 лютого 2021 року. Цим указом він повернув державі нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс", яким незаконно володів депутат Верховної Ради і глава ОПЗЖ Віктор Медведчук. У поясненні до указу йдеться, що держава втратила контроль над цим об'єктом через бездіяльність Кабінету Міністрів. Президент доручив, щоб уряд і СБУ проконтролювали, щоб ділянки нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова протяжністю 1433 км були повернуті для експлуатації державою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

В указі Зеленського підкреслюється, що магістральний трубопровідний транспорт має важливе народногосподарське та оборонне значення і є державною власністю України. Секретар РНБО Олексій Данілов при цьому пояснював, що з невідомих поки причин, цей нафтопродуктопровід виявився в приватних руках по досить сумнівій процедурі.

Як відомо, магістральний трубопровід "Самара - Західний напрямок" був побудований ще в радянські часи. Після 1991 року він мав перейти у власність України, але дочірня компанія російської АК Транснафтопродукт відмовилася віддавати його українській державі. У 2011 році Господарський суд Рівненської області визнав право власності на частину нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", Апеляційний і Вищий господарський суд це рішення підтвердили. Але в 2015 році Господарський суд Рівненської області рішення несподівано скасував, а в 2017 році той же суд визнав право власності на даній частиною нафтопродуктопроводу за ТОВ ПрикарпатЗахідтранс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що крім санкцій проти Медведчука і націоналізації державних об'єктів, які незаконно потрапили у володіння приватних осіб, в Україні ввели санкції проти мережі спортивних товарів "Спортмастер".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?