Коригувальника ударів по школах у Миколаєві засудили до 8 років ув'язнення
Категорія
Україна
Дата публікації

Коригувальника ударів по школах у Миколаєві засудили до 8 років ув'язнення

Коригувальника ударів по школах у Миколаєві засудили до 8 років ув'язнення
Джерело:  online.ua

Мешканець Миколаєва від початку вторгнення РФ 24 лютого 2022 року корегував вогонь росіян по школах міста. Його засудили до 8 років позбавлення волі.

Джерело: Миколаївська обласна прокуратура

Чоловіка засудили за корегування вогню в Миколаєві

У прокуратурі повідомили, що чоловіка визнали винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 КК України).

Прокурори довели, що чоловік від початку вторгнення країни-агресора збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення українських військових, а також передавав ворогу інформацію про дислокацію і переміщення живої сили та техніки ЗСУ.

Окрім цього, він корегував ворожий вогонь по професійних закладах освіти, загальноосвітніх школах, дитячих садках тощо.

Чоловік спостерігав за об’єктами, що цікавили ворога, а результати спостереження надсилав кураторам закритими канали електронного зв’язку.

Ці дані росіяни використовували для нанесення прицільних ракетних ударів.

Суд виніс йому вирок у вигляді 8 років позбавлення волі. Наразі вирок ще не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

На Миколаївщині затримали агента ФСБ

У березні СБУ затримала в СБУ агента ФСБ, який збирав інформацію про базування західної зброї на Миколаївщині.

Ним виявився місцевий інструктор з тактичної підготовки однієї з громадських організацій.

Під прикриттям тренувань українських захисників він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території регіону.

Для збору відомостей він «в темну» використовував українського військовослужбовця та передавав отримані відомості представнику ФСБ.

За даними слідства, зрадник з власної ініціативи вийшов на ФСБ і запропонував свою допомогу у війні проти України.

Для комунікації з ворогом використовував анонімний месенджер.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?