Користувачі Facebook отримають грошову компенсацію після скандалу в США
Категорія
Технології
Дата публікації

Користувачі Facebook отримають грошову компенсацію після скандалу в США

Користувачі Facebook отримають грошову компенсацію після скандалу в США
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Facebook знову опинилася в епіцентрі гучного скандалу, після якого забов'язана виплатити користувачам в Іллінойсі по 340 доларів грошової компенсації у рамках врегулювання справи про порушення закону штату. Зазначається, що керівництво соцмережі збирало дані користувачів, розпізнаючи їх обличчя без отримання на те згоди. Що цікаво, суддя, який розглядав справу в федеральному суді Каліфорнії, затвердив остаточне рішення через 6 років після початку судового розгляду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  Ars Technica.

"Це гроші, які йдуть прямо з кишені Facebook. Порушення не призвели до грошових втрат жертв. Але ці реальні гроші Facebook заплатить їм, щоб компенсувати відчутний збиток конфіденційності, якого зазнали люди", – заявив окружний суддя США Джеймс Донато.

Як уже згадувалося раніше, ще 6 років тому одразу троє жителів Іллінойсу подали позов проти Facebook. Вони почали стверджуватии, що функція, яка пропонувала помітити інших людей на фотографіях за допомогою технології розпізнавання осіб, порушила їхні права, обумовлені в Законі штату Іллінойс про конфіденційність біометричної інформації. Трохи пізніше позови об'єднали в одну групову скаргу, а потім передали до Федерального суду Каліфорнії.

"Іллінойс ухвалив цей закон ще 13 років тому. Він вимагає, щоб будь-яка організація, яка збирає біометричні дані, такі як відбитки пальців, зразки голосу, геометрію руки або обличчя, а також сканування сітківки або райдужної оболонки очей, отримувала попередню пряму згоду осіб, дані яких збираються. Ці організації також повинні захищати біометричні дані, які збирають, так само суворо, як і конфіденційну інформацію, що дозволяє встановити особу", – йдеться в повідомленні видання.

Що важливо розуміти, загалом в Іллінойсі проживає 7 мільйонів користувачів Facebook, а в законі передбачені штрафи в розмірі 1000 доларів за кожне випадкове і 5000 доларів за кожне явне порушення закону. Таким чином, Facebook могли зобов'язати заплатити цілих 35 мільярдів доларів, однак суддя відхилив це рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно демократи у американському Конгресі  оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?