Користувачів смартфонів на Android попередили про небезпеку на свята
Категорія
Технології
Дата публікації

Користувачів смартфонів на Android попередили про небезпеку на свята

Користувачів смартфонів на Android попередили про небезпеку на свята
Джерело:  online.ua

Експерти дослідницької фірми Barracuda Networks зробили важливе попердження власникам смартфонів, що працюють на базі операційної системи Android. За словами фахівців, вони повинні бути особливо обережними у новорічно-різдвяні свята, оскільки хакери випустили тисячі небезпечних програм, що можуть нашкодити їхнім девайсам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "TechRadar".

Варто зазначити, що експерти виявили 4200 мобільних додатків з тематикою Різдва і Нового року. Ці програми розробили хакери, заразивши їх шкідливим програмним забезпеченням. Що важливо розуміти, деякі з цих програм націлені на крадіжку персональних даних.

"При чому виглядають віруси цілком невинно – це ігри, відеочати з Санта Клаусом, додатки для покупок тощо. Сім з цих зразків заміняли свою спочатку завантажену версію тією, яку вони отримували з командного сервера. Ще серед 165 програм використовували надмірну і навіть небезпечну кількість дозволів. Якщо користувач встановлював програму, то автоматично дозволяв їм збирати інформацію і красти персональні дані", - пише видання.

Щоб вберегти себе та свій девайс - не завантажуйте підозрілих програм. Фахівці радять завантажувати додатки з довірених надійних джерел. Також користувачам радять перевіряти всі програми перед установкою.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, представники адміністрації Facebook планують ввести у соціальній мережі систему прихованих лайків, лічильник яких не буде травмувати користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?