Король Швеції визнав "жахливим" обраний план боротьби проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Король Швеції визнав "жахливим" обраний план боротьби проти коронавірусу

Король Швеції визнав "жахливим" обраний план боротьби проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Стратегію протидії коронавірусу COVID-19, яку обрав шведський уряд, король Карл XVI Густав назвав помилковою. Він звернув увагу на надзвичайну кількість загиблих від ураження новою інфекцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа, які цитують монарха.

За його словами, королівство наразі стикається з рекордними показниками захворюваності за добу.

"Я думаю, що ми зазнали невдачі. У нас багато загиблих, і це жахливо", - наголосив Карл XVI Густав.

Намір уряду Швеції утриматися від посиленого карантину, яким стримували захворюваність в інших країнах Європи, призвів до більшої у порівнянні з сусідами смертності від COVID-19.

М'який карантинний сценарій, введений у королівстві, передбачував масковий режим, дистанцію та заборону на масові збирання понад 50 людей. Лише восени шведська влада посилила режим обмежень.

Речниця королівського двора Маргарет Торгрен стверджує, що слова монарха не можна сприймати як заяву про стратегію боротьби проти коронавірусу. Вона додала, король нібито мав на увазі загалом всю Швецію.

Станом на середину грудна у країні зареєстрували близько 360 тисяч випадків COVID-19, з них до смерті людей призвели близько 8 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге  виступив з неочікуваною заявою: він звернув увагу на те, що тотальний локдаун – не найкращий із наявних способів боротьби з пандемією коронавірусу. На думку експерта, наразі набагато вигідніше застосовувати більш м’які обмеження. Окрім того, представник ВООЗ наголосив, що локдаун, який запроваджували навесні, скоротив вплив вірусу, однак водночас він завдав шкоди багатьом людям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?