ВООЗ розкритикувала жорсткий локдаун — у чому річ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ розкритикувала жорсткий локдаун — у чому річ

ВООЗ розкритикувала жорсткий локдаун — у чому річ
Джерело:  rbc.ua

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге виступив з неочікуваною заявою: він звернув увагу на те, що тотальний локдаун – не найкращий із наявних способів боротьби з пандемією коронавірусу. На думку експерта, наразі набагато вигідніше застосовувати більш м'які обмеження. Окрім того, представник ВООЗ наголосив, що локдаун, який запроваджували навесні, скоротив вплив вірусу, однак водночас він завдав шкоди багатьом людям. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

"В березні та квітні в Європі ми залишили поза фокусом уваги, наприклад, людей з проблемами психічного здоров'я, а також питання гендерного насильства. Ми знаємо, у будь-якій надзвичайній ситуації насильства в сім'ї стає більше. Отже, якщо у вас – повний локдаун, це абсолютно не краща ситуація", – підкреслив глава Європейського бюро ВООЗ.

Він вкотре нагадав про те, що тотальний карантин призводить до втрати доходу у людей. Окрім того, що важливо розуміти, найбільше страждають люди з інвалідністю чи іншими захворюваннями.

"Ось чому більш м'який, поступовий підхід є кращим. В цьому сенсі я розумію, що відбувається", – зауважив Ханс Клюге.

За його словами, головним питанням залишається дотримання рекомендацій. В першу чергу, йдеться про носіння масок у громадських місцях і про дотримання дистанції. Окрім того, експерт нагадав, що дуже важливо уникати місць великого скупчення людей.

"Відповідальність і носіння масок у громадських місцях та в інших приміщеннях при великому скупченні людей, особливо якщо в цих просторах є люди, які не входять у ваш так званий "міхур" (середовище близького спілкування - ред.), і коли ви не можете гарантувати фізичне дистанціювання. І, звичайно ж, намагатися уникати місць великого скупчення людей", – наголосив очільник Європейського бюро ВООЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фахівці із Центру громадського здоров’я офіційно заявили про те, що в Україні повторно коронавірус виявили у 2 161 людини: усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?