Королева Єлизавета II готує екстрене звернення до народу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Королева Єлизавета II готує екстрене звернення до народу - що сталося

Королева Єлизавета II готує екстрене звернення до народу - що сталося
Джерело:  online.ua

Британська королева Єлизавета II 5 квітня готує екстрене звернення до народу, яке стане її п'ятим спеціальним посланням за все 68 років перебування на королівському престолі. Про що монархиня повідомить британцям під час звернення, повідомляється на сайті Букінгемського палацу, передає ONLINE.UA.

Темою звернення королеви Єлизавети II до британців стане пандемія коронавіруса. Монархиня відзначить біль втрати, страждання і фінансові труднощі, які лягли на плечі британців під час пандемії, а також висловить подяку лікарям і працівникам інших ключових галузей, які борються з коронавірусом і рятують життя людей.

"Я говорю з вами в надзвичайно непростий час. Час, коли порушена нормальне життя всієї нашої країни: для когось це вже обернулося горем, для багатьох наступили фінансові труднощі, і колосальні зміни в звичному укладі життя торкнулися всіх нас. Я сподіваюся, що в найближчі роки кожен зможе пишатися тим, як він відреагував на цей виклик. І ті, хто прийде за нами, скажуть, що британці цього покоління були такими ж сильними, як і всі інші покоління. Ознаки спокійної, добродушної рішучості і почуття товариства як і раніше будуть характеризувати нашу країну ", - наводить Букінгемський палац слова зі звернення 93-річної монархині.

Королева також висловить вдячність всім британцям, які, незважаючи на хорошу погоду в ці вихідні, слідують рекомендаціям влади і дотримуються карантину, залишаючись вдома.

Це рідкісне звернення було записано в Віндзорському замку, де Єлизавета II перебуває в самоізоляції. Відзначається, що королева вирішила записати подібне звернення з метою підтримати моральний дух нації після консультацій з канцелярією прем'єр-міністра. Важливо відзначити, що сам Борис Джонсон у якого діагностовано коронавірус, знаходиться на самоізоляції на Даунінг-стріт, а його вагітна наречена Керрі Саймонд повідомила в соцмережах, що вже тиждень лежить в ліжку з симптомами коронавіруса.

Нагадаємо, королева Єлизавета II зазвичай звертається до нації тільки зі своїм щорічним телевізійним послання на Різдво, і це спеціальне телезвернення буде п'ятим, яке вона зробила за час свого правління. Останній раз з спецпосланням вона звертається до британців у 2012 році після святкування 60-річчя свого правління. З аналогічнм зверненням монархиня також виступала на початку війни в Перській затоці в 1991 році і після смерті своєї невістки принцеси Діани в автокатастрофі в Парижі в 1997 році.

Додамо, у Великій Британії на сьогоднішній день підтверджено 47 806 випадків зараження коронавірусом - тільки за останню добу це число зросло майже на 6 тисяч. Всього з початку пандемії в Сполученому Королівстві зафіксовано 4932 смертей від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що коронавірус проник в королівську сім'ю - COVID-19 був підтверджений у старшого сина британського королеви, 71-річного принца Чарльза, спадкоємця трону Великої Британії. Відомо, що принц Чарльз уже повністю вилікувався від коронавіруса  і припинив самоізоляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?