Королева Єлизавета II прийняла історичне рішення через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Королева Єлизавета II прийняла історичне рішення через коронавірус

Королева Єлизавета II прийняла історичне рішення через коронавірус
Джерело:  online.ua

Британська королева Єлизавета II прийняла несподіване рішення через коронавірус - вперше в історії вона наказала скасувати урочистий гарматний салют на честь свого дня народження. Урочистий салют монархиня порахувала недоречним жестом на тлі трагічних подій, пов'язаних з пандемією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

У Букінгемському палаці вже підтвердили, що Єлизавета II віддала доручення скасувати салют на честь свого дня народження, який вона відзначатиме 21 квітня. В цьому році британській королеві виповнюється 94 роки. За даними джерела, монархиня обмежиться символічним святкуванням в колі сім'ї.

"Збройового салюту не буде. Її Величність висловила бажання, щоб не було ніяких спеціальних заходів, що дозволяють проводити салюти, оскільки вона не вважає це за доцільне в нинішніх обставинах", - повідомили в Букінгемському палаці.

Важливо відзначити, що салют на честь Єлизавети II дається щорічно 21 квітня і є невід'ємною частиною святкових заходів. За 68 років правління Єлизавети II він не скасовувався жодного разу. Але в 2020 році, крім салюту, дозволено не вивішувати державні прапори на будівлях органів влади, що також є однією з традицій святкування королівського дня народження. Чиновників і британців закликали в цей день дотримуватися дистанції і самоізоляції, що є важливим бажанням королеви.

У Букінгемському палаці уточнили, що не мають наміру відзначати день народження Єлизавета II особливим чином, члени королівської сім'ї привітають монархиню з днем народження по відеозв'язку. Відомо, що в даний момент королева знаходиться в Віндзорі, принц Чарльз - в Шотландії, принц Вільям - в Норфолку, а принц Гаррі - в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року. Однак "державний" день народження монархині відзначається в другу суботу червня і вважається національним святом, яке супроводжується урочистими заходами. У цей день проводиться парад гвардійців (Trooping the Colour) з виносом прапора гвардійського полку, який несе вартову службу в Букінгемському палаці. У 2020 році через пандемію коронавіруса його також скасували.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єлизавета II екстрено звернулася до народу в зв'язку з пандемією коронавіруса. Це було її п'яте позапланове звернення за всю історію правління. У своїй промові королева нагадала британцям про історичні самодисципліну і рішучість жителів країни, а закінчила звернення словами з пісні часів Другої світової війни We'll meet again ( "Ми зустрінемося знову").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?