Королева Єлизавета II збирає екстрений саміт - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Королева Єлизавета II збирає екстрений саміт - що сталося

Королева Єлизавета II збирає екстрений саміт - що сталося
Джерело:  online.ua

Британська королева Єлизавета II збирає екстрений саміт. Причина скликання термінової сімейної ради - майбутнє принца Гаррі та його дружини Меган Маркл, які раптово відмовилися від королівських обов'язків і привілеїв. Королівське зібрання відбудеться в понеділок, 13 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Екстрений саміт королівської сім'ї буде проходити в королівській резиденції Сандрінгем. На нього запрошені син королеви Єлизавети II принц Чарльз, а також онуки принц Вільям і принц Гаррі. Меган Маркл, як повідомляють джерела, приєднається до саміту по телефону.

Відомо, що екстрений саміт Єлизавети II буде проходити в закритому режимі. На зустрічі буде обговорюватися новий статус герцогів Сассекських, чим їм буде дозволено займатися, щоб заробляти на життя, та яким чином буде забезпечуватися їх охорона. Останнє слово у вирішенні майбутнього принца і його дружини залишається за королевою Єлизаветою II.

Відзначається, що службовці королівського палацу вже розробили пропозиції для принца Гаррі і Меган Маркл. Єлизавета II хоче вирішити питання королівського розколу якомога швидше - протягом декількох днів.

Нагадаємо, кілька днів тому принц Гаррі і Меган Маркл оголосили про відмову від статусу високопоставлених членів британської королівської сім'ї і склали з себе королівські обов'язки. Вони розповіли, що мають намір жити поперемінно в Великій Британії і Північній Америці та самостійно заробляти на життя. Пара вирішила прагнути до фінансової незалежності, але при цьому подружжя пообіцяло "надавати повноцінну підтримку" королеві Єлизаветі II.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єлизавета II представила головних спадкоємців на престол. На фото, присвяченому привітанню з Новим роком 2020, монархиня постала з принцом Чарльзом, принцом Вільям та 6-річним принцом Джорджем, сином Кейт Міддлтон і герцога Кембріджського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?