Коронавірус мутував - науковці заявили про зміни у геномі COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус мутував - науковці заявили про зміни у геномі COVID-19

Коронавірус мутував - науковці заявили про зміни у геномі COVID-19
Джерело:  online.ua

Команда біологів Сингапурського національного університету виявили значні зміни у геномі коронавірусу COVID-19 від початку його поширення світом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю в науковій бібліотеці bioRxiv.

За відомостями фахівців, вони не знайшли під час дослідження геному фрагменту з 382 "символів"-нуклеотиду. Це нібито говорить про меншу стабільність геному, ніж наука вважала до того.

"Донедавна учені вважали геном Covid-2019 стабільнішим, ніж у збудників близькосхідної лихоманки MERS і атипової пневмонії SARS. Ми відкрили першу велику зміну – майже повне видалення ділянки по сусідству з геном ORF8. Ми припускаємо, що завдяки цьому з'явилася менш активна форма Covid-2019", - пояснюють автори статті.

Станом на ранок у п'ятницю, 13 березня. Кількість випадків коронавірусу COVID-19 збільшилася до 128 тисяч. Показник смертей перевищив 4,7 тисячі.

Жорсткі обмеження поетапно вводять європейські країни. Найбільше постраждала Італія — більшість сусідніх держав припинили авіасполучення з нею та перекрили кордони.

На території України карантин ввели з 12 березня. Наразі зареєстровано три випадки. Два — у Чернівецькій області, ще один — у Житомирській.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ України заявили про наявність щонайменш  12 випадків нового коронавірусу COVID-19 в окупованій Горлівці.

З відповідною заявою виступив міністр Арсен Аваков під час позачергового засідання уряду. За його словами, це потребує миттєвого реагування стосовно роботи КПВВ.

Мешканці міста не зможуть потрапити на підконтрольну українську територію, якщо вони не мають довідки про реєстрацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?