Коронавірус на круїзному лайнері: надійшли шокуючі новини для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус на круїзному лайнері: надійшли шокуючі новини для України

Коронавірус на круїзному лайнері: надійшли шокуючі новини для України

Українці присутні на борту круїзного лайнера, який закрили на карантин у берегів Японії через спалах нового коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За даними журналістських джерел, на судні Diamond Princess перебувають щонайменш 20 громадян України. Терміни згаданого карантину сягнули 14 днів.

Медіа звернулося до Міністерства закордонних справ із запитом щодо підтвердження цієї інформації та надання детального пояснення ситуації. Зокрема, журналісти просять пояснити заходи офіційного Києва для допомоги землякам.

Видання The New York Times стверджує, що інфекцію виявили у 10 пасажирів Diamond Princess. Серед них громадяни Австралії, Гонконгу, Сполучених Штатів, Японії.

Нагадаємо, кількість жертв китайського коронавірусу 2019-nCoV маже сягнули 500 станом на середу, 5 лютого. Загальна кількість хворих перевищила 24 тисячі. Усі вони переважно зафіксовані на території КНР, однак щонайменш два смертельні випадки сталися за межами країни.

Китайські вчені наголошували, що невідомо, чи мають імунітет від коронавірусу люди, які одужали після захворювання ним. Не з'ясовано, скільки живуть антитіла, які допомагають боротися з загрозою.

Як повідомляв ONLINE.UA, з несподіваною заявою про ліки проти коронавірусу 2019-nCoV зробили у Великій Британії. Команда вчених, яка розроблює вакцину, анонсувала прорив — найближчим часом вже почнуться випробування на тваринах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?