Коронавірус потрапив до Європи ще у грудні - що стало відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус потрапив до Європи ще у грудні - що стало відомо

Коронавірус потрапив до Європи ще у грудні - що стало відомо
Джерело:  online.ua

Лікарі лікарні у Парижі заявили про пацієнта з новим коронавірусом COVID-19, присутність якого зафіксували ще у грудні 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

На думку медиків, знайдена інформація свідчить проти версії про появу перших інфікованих у січні.

"COVID-19 вже ширився Францією наприкінці грудня 2019 року, за місяць до офіційних перших випадків у країні", - цитує телеканал заяву лікарів із закладу Сен-Дені.

Ів Коен разом з колегами вирішив перевірити усі дані щодо пацієнтів до 24 січня — дня, коли у Франції офіційно підтвердили перший випадок COVID-19. Вони намагалися перевірити, чи міг би вірус поширитися раніше.

Перш за все лікарі звернули увагу на усіх хворих із симптомами грипу чи ГРВІ, які надійшли у період з 2 грудня до 16 січня, але не отримали остаточний діагноз грипу. Потім вони провели повторні тести заморожених зразків — цього разу на коронавірус.

"Один зразок був позитивним, узятим у 42-річного чоловіка, що народився в Алжирі та мешкав у Франції багато років, працюючи риботорговцем", - зазначили лікарі у статті для International Journal of Antimicrobial Agents.

Вони з'ясували, що остання його поїздка до Алжиру відбулася у серпні 2019 року. Чоловік не бував у Китаї, а разом з ним захворіла його дитина.

Фахівці зробили висновок, що цей випадок спровокований поширенням коронавірусу у Франції — ще у грудні, чого не зафіксували раніше. Утім, дослідження ще не підтвердили на офіційному рівні.

Станом на 5 травня у світі виявили вже понад 3,5 мільйона випадків COVID-19, з них смертельних — понад 250 тисяч. У Франції підтвердили близько 169 тисяч інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, підступний коронавірус, над особливостями і властивостями якого ламають голову вчені з усього світу, виявився ще більш небезпечним для людини. При проникненні в організм, він не тільки вражає дихальну систему, а й відразу ж вбиває імунітет, а саме руйнує Т-лімфоцити, які відіграють ключову роль в імунній відповіді. Деталі — в окремому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?