Коронавірус продовжує бушувати в Китаї і Європі - жертв стає все більше
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус продовжує бушувати в Китаї і Європі - жертв стає все більше

Коронавірус продовжує бушувати в Китаї і Європі - жертв стає все більше
Джерело:  online.ua

Коронавірус, який вражає легені і викликає смертельну пневмонію, продовжує бушувати в Китаї і Європі. На ранок 26 січня кількість заражених людей досягає майже 2000, померли від вірусу 56 людей. Перший випадок захворювання вже зафіксовано в Канаді, а одна з смертей від вірусу вперше відбулася в Шанхаї. Епідемія поки не оголошена, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відомо, що в Китаї число заражених коронавірусом2019 nCoV сьогодні досягло 1979 людей. Зростає кількість хворих і в інших країнах. На 26 січня повідомляється про 7 випадків зараження в Таїланді, 5 - в Гонконзі, 4 - в Австралії, 3 - у Франції, 3 - в Малайзії, 3 - в Сінгапурі, 3 - в Південній Кореї, 3 - в Тайвані, 2 - в Японії, 2 - в Макао, 2 - в США, 2 - у В'єтнамі, 1 - в Непалі.

Напередодні глава Китаю Сі Цзіньпін провів екстрене засідання, за підсумками якого звернувся до громадян КНР. Він назвав ситуацію з епідемією "складною" і повідомив, що вірус стрімко поширюється. У зв'язку з цим в Ухань, де спалахнув вірус і знаходиться більша частина хворих людей, було вирішено направити додаткову медичну допомогу - 1200 лікарів, військових медиків і фахівців, які боролися з епідеміями атипової пневмонії (SARS) і Еболи.

Також влада Китаю ввела режим надзвичайної ситуації в 25 з 33 провінцій Китаю. На карантин закрили міста-мільйонники, обмеження торкнулися мінімум 1,2 млрд людей. Підвищений рівень небезпеки оголошено, зокрема, в Гонконзі і місті-курорті Санья - там на два тижні закрито всі навчальні заклади, туристичні об'єкти, бари, кінотеатри, бібліотеки, галереї та музеї.

При цьому коронавірус продовжує поширюватися в Європу. У канадському Торонто лікують пацієнта, у якого був підтверджений вірус 2019 nCoV. Чоловік кілька днів тому звернувся до медиків зі скаргами на застуду і лихоманку. Він зізнався, що недавно повернувся з Уханя.

Нагадаємо, перші ознаки китайського вірусу виявляються через тиждень після зараження. Вони подібні зі звичайною застудою - нежить, кашель, біль у горлі, лихоманка. Вже доведено, що вірус передається від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Способу лікування вірусу немає - вакцину почали розробляти в США, але її тестування буде проведено не раніше травня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ оновила рекомендації щодо захисту від вірусу з Китаю. Щоб захиститися від коронавірусу, який стрімко поширюється по країнах Європи, медики рекомендують дотримуватися деяких правил: часто мити руки з милом, не контактувати з людьми з ознаками застуди, уникати контакту з тваринами, відмовитися від споживання сирих і недоварених продуктів тваринного походження, і при перших симптомах захворювання негайно звертатися до медиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?