Як захиститися від вірусу з Китаю: ВООЗ дала нові рекомендації
Категорія
Україна
Дата публікації

Як захиститися від вірусу з Китаю: ВООЗ дала нові рекомендації

Як захиститися від вірусу з Китаю: ВООЗ дала нові рекомендації
Джерело:  online.ua

У зв'язку зі стрімким поширенням вірусу з Китаю Всесвітня організація охорони здоров'я дала нові рекомендації щодо захисту від небезпечної хвороби. В організації пояснили, як захиститися від коронавіруса 2019 nCoV, від якого вже загинули понад 40 людей і понад 1300 осіб захворіли смертельною пневмонією не тільки в Китаї, але і в країнах Європи. Повний список правил захисту від китайського вірусу публікує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВООЗ.

В екстреному повідомленні ВООЗ зазначено, що вже зафіксовані випадки передачі вірусу від людини до людини. Але так як походження вірусу достатньо не вивчено, встановити точні клінічні особливості 2019 nCoV поки неможливо.

Як захиститися від вірусу з Китаю - рекомендації ВООЗ:

  • Часто мити руки, використовуючи спиртові засоби і мило

  • При кашлі та чханні прикривати рот і ніс зігнутим ліктем або хусткою, після чого негайно необхідно вимити руки

  • Уникати тісного контакту з людьми з ознаками хвороби

  • При підвищеній температурі, кашлі та затрудненому диханні терміново звертатися за медичною допомогою

  • Уникати відвідування ринків і прямого незахищеного контакту з живими тваринами і поверхнями, що стикаються з тваринами

  • Уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м'ясом, молоком або органами тваринного походження слід поводитися обережно

Всім країнам, в яких навіть не зафіксовані випадки зараження небезпечним вірусом з Китаю, в ВООЗ рекомендували провести масову перевірку на наявність ознак і симптомів коронавірусу у людей. Термінові заходи закликали вжити в аеропортах і морських портах. При цьому в ВООЗ підкреслили, що не рекомендують обмежувати міжнародний трафік, отже про заборону міжнародних рейсів мова не йде.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу спочатку виявили в китайському місті Ухань. На сьогодні випадки захворювання виявлені в США, Японії, Сінгапурі, Таїланді, Південній Кореї, Франції, Австралії та Малайзії. В Україні напередодні зафіксували три випадки підозри на захворювання китайським вірусом - два з них не підтвердилися, по одному проводиться епідемічне розслідування.

Центр громадського здоров'я України у зв'язку з поширенням вірусу з Китаю також дав українцям важливі рекомендації про те, як захиститися від вірусу. Вони аналогічні рекомендаціям ВООЗ.

Слід зазначити, що в Китаї 25 січня ввели особливі заходи  через стрімке поширення коронавіруса, через який вже померла 41 людина і заразилися понад 1300 людей. На карантин закрили 25 міст з населенням 1,2 млрд людей. Підвищений рівень небезпеки оголошено, зокрема, в Гонконзі і місті-курорті Санья.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я терміново звернулося до українців через вірус з Китаю. Міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька закликала українців не панікувати і дала рекомендації щодо захисту від коронавіруса 2019 nCoV.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?