Коронавірус провокує дві різні пневмонії - про що говорять нові дослідження вчених
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус провокує дві різні пневмонії - про що говорять нові дослідження вчених

Коронавірус провокує дві різні пневмонії - про що говорять нові дослідження вчених
Джерело:  online.ua

Команда вчених з Великої Британії, Німеччини та Італії встановили, що коронавірус COVID-19 може провокувати пневмонію двох різних типів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання ZME Science.

На думку фахівців, це говорить про необхідність пошуку різних шляхів лікування. Це зменшить кількість летальних випадків.

Йдеться перш за все про важких хворих, рятування яких потребує інколи навіть приєднання до апаратів штучної вентиляції легенів. Головною характеристикою хвороби дослідники виділили гіпоксемію — гостре падіння рівню кисню в крові.

Різні пацієнти можуть мати, окрім того, різні окремі симптоми — певні хворі матимуть задишку, інші не матимуть жодних проблем з диханням. За цієї підстави вчені запропонували поділяти випадки коронавірусу на дві категорії-фенотипи L та H. Відрізняти їх можна через комп'ютерну томографію та призначати відповідне лікування.

Станом на 14 квітня у світі виявили близько 1,9 мільйона випадків нової інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Всесвітній організації охорони здоров'я підтвердили відомості про одночасну розробку 70 можливих вакцин проти COVID-19. Наразі три проєкти вже перешли на стадію випробування медичних препаратів на людях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?