Коронавірус рекордно обвалив європейський ВВП - що стало відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коронавірус рекордно обвалив європейський ВВП - що стало відомо

Коронавірус рекордно обвалив європейський ВВП - що стало відомо
Джерело:  online.ua

Пандемія COVID-19 спричинила неосяжні втрати для окремих галузей економіки світу. Експерти стверджують, що ВВП Єврозони зазнав рекордного падіння через поширення вірусу й карантин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Eurostat.

Згідно з оприлюдненими даними, за другий квартал 2020 року скорочення ВВП сягнуло 12,1% - у порівнянні з першим кварталом. Цей показник став найвищим з моменту започаткування статистики, з 1995 року.

Падіння ВВП Єврозони у порівнянні з другим кварталом минулого року становить 15%. Загальне падіння цього показника в країнах Євросоюзу досягло у порівнянні з першим кварталом 11,7%. Порівняння з минулим роком продемонструвало падіння на 14,1%.

Також експерти звернули увагу на ситуацію на ринку праці. Другий квартал цього року показав скорочення кількості зайнятих в Єврозоні на 2,8%, а в Євросоюзі на 2,6%. Така статистика у порівнянні з першим кварталом. Показник знизився на 2,9% в Єврозоні та на 2,7% загалом в ЄС, якщо порівнювати з торішніми даними.

Цей сегмент статистики також назвали максимальним з моменту започаткування спостережень.
Найбільш катастрофічне падіння ВВП зареєстрували в Іспанії — до 18,5%. наступна в рейтингу Угорщина з 14,5%, а також Португалія з 13,9%.

Тим часом німецький ВВП скоротився з квітня до червня на 10,1% у порівнянні з попереднім кварталом та на 11,7%, якщо порівняти з 2019 роком.

Раніше експерти попередили, українська економіка за рік скоротиться на 6,5% в порівнянні з ростом на 3,2% у 2019 році. При цьому український уряд очікує падіння у 2020 році не більше ніж, на 4,8%.

Як повідомляв ONLINE.UA, людство зможе успішно подолати пандемію коронавірусу COVID-19, впевнений мільярдер Білл Гейтс. Він вважає, це стане можливим завдяки карантинним заходам, а також вакцині. Терміни боротьби в його прогнозі, утім, приголомшили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?