Ми зможемо - Білл Гейтс потішив людство обнадійливим прогнозом
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми зможемо - Білл Гейтс потішив людство обнадійливим прогнозом

Ми зможемо - Білл Гейтс потішив людство обнадійливим прогнозом
Джерело:  online.ua

Людство зможе успішно подолати пандемію коронавірусу COVID-19, впевнений мільярдер Білл Гейтс. Він вважає, це стане можливим завдяки карантинним заходам, а також вакцині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wired.

На його думку, людство позбавиться епідемічної загрози у найближчі роки.

"Вплив інновацій на збільшення охоплення діагностики, поява нових терапевтичних засобів і вакцин по-справжньому вражає. І це змушує мене думати, що в багатьох країнах ми зможемо розібратися з цим до кінця 2021, а у світі в цілому — до кінця 2022 року", - пояснив Гейтс.

Засновник Microsoft зауважив, китайська та російська влада надзвичайно тисне на команди розробників вакцин. Масові щеплення у цих країнах можуть початися до того, як препарати належним чином випробують на предмет безпеки й ефективності.

У Сполучених Штатах, він вважає, таке неможливо. Водночас немає нічого поганого в тому, що вакцина з'явиться на кілька місяців пізніше.

Слід зауважити, що окремі медіа також звертали раніше увагу на ймовірність тиску на розробників вакцини з боку Білого дому. Президент Дональд Трамп нібито зацікавлений у завершенні розробки до виборів, які відбудуться на початку листопада.

Нагадаємо, станом на 12 серпня у світі виявили понад 20 мільйонів випадків COVID-19. Безпосередньо в США — понад 5 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські вчені звернули увагу на те, що станом на сьогодні для лікування пацієнтів з тяжкою формою COVID-19 застосовують два препарати, які показали ефективність в попередніх клінічних дослідженнях.

Зазначається, що вчені порівняли їх результати з дією інгібіторів інтерлейкіну-6 і виявилося, що нова стратегія лікування ефективніше вже схвалених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?