Коронавірус скорочує тривалість життя: резонансні деталі нового дослідження
Категорія
Технології
Дата публікації

Коронавірус скорочує тривалість життя: резонансні деталі нового дослідження

Коронавірус скорочує тривалість життя: резонансні деталі нового дослідження
Джерело:  online.ua

Група науковців з Шотландії провела дослідження, за підсумками якого заявила про скорочення тривалості життя людини після інфікування COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wellcome Open Research.

Авторами статті стали представники Національної служби охорони здоров'я Шотландії, університетів Глазго та Единбурга. На їхню думку, середнє скорочення життя досягає 10 років.

"Чоловіки через коронавірус залишають цей світ у середньому на 13 років раніше, а жінки – на 11", - говориться у дослідженні.

Вчені ґрунтували свою думку на навантаженні, з яким стикається організм хворої людини.

Утім, дослідження ще не пройшло рецензування. Інші колеги наукового колективу найближчим часом перевірять працю.

Відомо, що перш за все вірус уражає легені. Деякі вчені припускають, що водночас інфекція деструктивно впливає на інші органи, наприклад - нирки. Таку тенденцію помітили лікарі у США.

Слід зазначити, що у світі кількість випадків COVID-19 вже сягнула понад 2,7 мільйона. Найбільшими осередками пандемії стали Сполучені Штати, Італія, Іспанія та, звісно, Китай. Саме з китайського міста Ухань інфекція поширилась на весь світ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Швейцарії нещодавно заявили, що наблизилися до створення дієвої вакцини проти коронавірусу COVID-19. За даними вчених, її випробування можуть завершитися до середини осені вже цього року. Одразу за цим можуть розпочати вакцинацію місцевого населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?