Вакцина проти коронавірусу: у Швейцарії виступили з надзвичайним повідомленням
Категорія
Технології
Дата публікації

Вакцина проти коронавірусу: у Швейцарії виступили з надзвичайним повідомленням

Вакцина проти коронавірусу: у Швейцарії виступили з надзвичайним повідомленням
Джерело:  online.ua

Команда швейцарських вчених оголосила про готовність почати вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 вже восени. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Swissinfo.ch.

За словами Мартіна Бахмана, очільника Інституту імунології Бернського університету, ефективну RBD-вакцину проти збудника інфекції почнуть вводити, ймовірно, вже у жовтні.

Фахівець пояснив, що препарат користується рецептором - зв'язувальний домен BRD. Це частина так званих білкових шипів коронавірусу, якою той кріпиться до мембрани клітини-жертви.

Швейцарці ґрунтують свою працю на унікальному підході. Він полягає у використанні "вірусоподібних часток" - елементів, які не інфікують людину та водночас надають імунітет.

Прототип вакцини з'явився ще у лютому, невдовзі після розшифрування геному SARS-CoV-2. На думку вчених, клінічні випробування можна завершити до середини осені та почати вакцинувати людей.

Представники швейцарського наглядового органу - Swissmedic - зазначили, що обізнані про успіхи команди Бахмана. Вони додали, "жовтень, звичайно, виглядає досить оптимістично, але ці терміни правдоподібні".

Нагадаємо, станом на 23 квітня у світі підтвердили вже 2,6 мільйона випадків коронавірусу. Він почав свій шлях з китайського Уханя та покроково охопив весь світ. Найбільш "гарячими" осередками наразі стали США, Італія, Іспанія, Велика Британія.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені з Гонконгу вважають, що насправді китайська влада не проінформувала про тисячі випадків COVID-19. Згідно з оновленими критеріями підтвердження інфекції, у країні в лютому було понад 200 тисяч хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?