У Китаї заразилися коронавірусом набагато більше людей, ніж оголосили - Lancet
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї заразилися коронавірусом набагато більше людей, ніж оголосили - Lancet

У Китаї заразилися коронавірусом набагато більше людей, ніж оголосили - Lancet
Джерело:  online.ua

Команда науковців з Гонконгу вважає, що реальна кількість інфікованих COVID-19 у КНР до 20 лютого вже становила 232 тисячі. Офіційно влада заявила про 55 тисяч. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на медичний журнал Lancet.

Автори дослідження пояснили, що отримали такі дані після того, як китайська влада розширила критерії визнання випадків COVID-19. Вони проаналізували статистику з 15 січня до 3 березня. Зміни критерії суттєво вплинули на виявлену кількість.

Фахівці визначили сім версій критеріїв. Вони провели кілька вивчень, перші чотири з яких збільшували загальну кількість інфікованих від 2,8 до 7,1 раза. Остання версія встановила, що до 20 лютого у країні були 232 тисячі випадків.

Безпосередньо в Ухані — епіцентрі майбутньої пандемії — до 20 лютого могли знаходитися 127 тисяч інфікованих від загальної кількості.

Нагадаємо, станом на квітень 2020 року у Китаї офіційно заразилися майже 83 тисячі людей, а померли - 4,6 тисячі. У цьому місяці уряд додав ще близько 1,2 тисячі до лічильника смертності.

Нещодавно окремі державні лідери заявляли, що Китай насправді приховав значну кількість випадків COVID-19, чим водночас приховав дійсну загрозу для світу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олімпійські ігри-2020 у Токіо знову опинилися під загрозою. Медичні експерти стверджують, що наступного року змагання провести неможливо, а японська влада переносити їх на 2022 рік не хоче.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?