Коронавірус спровокував бунт у в'язниці Колумбії - десятки загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус спровокував бунт у в'язниці Колумбії - десятки загиблих

Коронавірус спровокував бунт у в'язниці Колумбії - десятки загиблих
Джерело:  online.ua

Найбільша в'язниця Колумбії зазнала бунту через паніку, спровокованої поширенням коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За наявними даними, ув'язнені злякалися заразитися інфекцією та намагалися втекти з Ла Модело, яка знаходиться у столиці країни — Боготі. Жертвами сутичок стали 23 людини.

Міністерка юстиції Маргарита Кабелло зазначила, що 32 в'язні та 7 охоронців знаходяться у лікарні.

Ув'язнені протестували також в інших тюрмах. Вони вважають, що стан медицини на об'єктах незадовільний на тлі пандемії. Утім, Кабелло спростувала цей довід.

"Немає жодних інфекцій, жоден в’язень чи працівник тюрми не заражений коронавірусом", - пояснила міністерка.

На території Колумбії підтвердили 231 випадок COVID-19. Двоє інфікованих померли. З 24 березня у країні вводять карантин на 19 днів. Літнім людям рекомендують домашній режим до кінця травня.

Станом на 22 березня Всесвітня організація охорони здоров'я зареєструвала 294 110 випадки. З них летальні - 12 944.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайські фахівці заявили про розробку експериментальної вакцини проти нового коронавірусу. Напередодні вони вже почали тестування на 108 добровольцях, яких розбили на три окремі групи. Вони отримали різну дозу ліків та пішли на 14-денний карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?