Коронавірус спровокував чисельні отруєння побутовою хімією - у чому справа
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус спровокував чисельні отруєння побутовою хімією - у чому справа

Коронавірус спровокував чисельні отруєння побутовою хімією - у чому справа
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах зареєстрували спалах отруєнь побутовою хімією від початку епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на низку американських медіа.

За даними журналістів, необачність людей та бажання усе дезінфікувати через пандемію призвели до цих отруєнь. Також до причин додають паніку, ігнорування чи неінформованість щодо правил безпеки.

Серед постраждалих висока частка дітей дошкільного віку, які вдихали пари дезінфектантів чи куштували їх на смак.

Під час піку епідемії американські токсикологічні центри отримали 45 550 повідомлень щодо отруєння очисними чи дезінфекційними засобами. Цей показник на 20,4% перевищує нормальну статистику січня-березня 2019 року.

Приблизно на 62,1% зросла кількість випадків отруєння відбілювачами. Кількість інцидентів з антисептиками зросла на 36,7%. Найчастіше постраждалі звертаються по допомогу після того, як дихали парами засобів.

Утім, статистика токсикологічних центрів не до кінця показує масштаби проблеми, оскільки не всі люди туди дзвонять. До групи ризику отруєння відносять усіх людей, особливо — дітей до 5 років.

Станом на 22 квітня у Сполучених Штатах виявили 826 тисячі випадків COVID-19. Померли вже 45 тисяч, одужали — понад 75 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно американські вчені оприлюднили результати дослідження щодо препарату, який міг би допомогти у лікуванні COVID-19. Антималярійний медикамент, який до того хвалив президент Дональд Трамп, виявився інколи навіть небезпечним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?