Коронавірус та глобальна економіка: G7 виступила із заспокійливою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус та глобальна економіка: G7 виступила із заспокійливою заявою

Коронавірус та глобальна економіка: G7 виступила із заспокійливою заявою
Джерело:  online.ua

Влада країн "великої сімки" готова застосувати фіскальні заходи, якщо китайський коронавірус почне серйозно впливати на світову економіку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства фінансів Сполучених Штатів.

Згідно із текстом спільної заяви міністрів фінансів та керівників центробанків G7, вони слідкують за розвитком подій.

"З огляду на потенційний вплив Covid-19 на зростання глобальної економіки, ми підтверджуємо нашу прихильність використанню всіх відповідних інструментів для досягнення сильного, стійкого зростання і захисту від негативних ризиків. Поряд з нарощуванням зусиль по розширенню медичних послуг міністри фінансів G7 готові робити дії, включаючи фіскальні заходи, у відповідних випадках для надання допомоги у протидії вірусу і підтримки економіки на даному етапі", - говориться в заяві.

Окрім того представники "великої сімки" зазначили, банки в повному обсязі виконують мандати, підтримують стабільність та економічне зростання, намагаються зберегти стійкість фінансової системи.

Нагадаємо, до G7 належать США, Канада, Німеччина, Франція, Італія, Японія, Велика Британія.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Японії припустили можливість відтермінування проведення Олімпійських ігор 2020 року через ризик поширення коронавірусу з Уханя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?