Коронавірус в ОРДЛО: як окупанти приховують епідемію
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в ОРДЛО: як окупанти приховують епідемію

Коронавірус в ОРДЛО: як окупанти приховують епідемію
Джерело:  online.ua

Ватажки угрупувань "ДНР" та "ЛНР", які тримають під контролем частини Донецької та Луганської області, приховують реальні дані щодо поширення на цих територіях нового коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За виявленими даними, упродовж періоду з 5 до 14 травня кількість інфікованих в окупованих районах збільшилась на 90%. Представники Луганської міської дитячої лікарні №1 переобладнують для прийому контактних осіб хворих — інфекційне відділення 15-ї лікарні у Ювілейному вже заповнено.

"Водночас характер оприлюднення "офіційних даних" свідчить про наявність маніпуляцій і нестачу тестів. Відомості подаються нерівномірно і з перервами на кілька днів", - пояснили у Мінреінтеграції.

Окупанти приховують окремі випадки коронавірусу. Наприклад, лікар з Довжанського помер внаслідок ураження інфекцією, однак про це не інформують місцеве населення.

"7 травня зафіксовано сплеск захворювання на COVID-19 серед медичного персоналу лікарні у м. Докучаєвськ. 8 травня одна з медичних сестер гінекологічного відділення померла, однак у її діагнозі зроблено запис «двостороння пневмонія» без згадки про коронавірус. Лікарню переведено на обмежений режим роботи, працівникам і пацієнтам суворо заборонено повідомляти будь-які дані, 8 травня у них тимчасово вилучались телефони для недопущення поширення відомостей про реальний стан", - підкреслили у міністерстві.

Відомство додало, що регулярно інформує міжнародну спільноту про порушення базових прав людини в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив про ймовірний початок масового тестування на коронавірус COVID-19 в Україні. Відомство вже готово затвердити алгоритм для проведення ІФА-діагностики. Цей метод дозволяє виявити в організмі антитіла до нової інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?