Вже наступного тижня: у МОЗ попередили українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже наступного тижня: у МОЗ попередили українців

Вже наступного тижня: у МОЗ попередили українців
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив про ймовірний початок масового тестування на коронавірус COVID-19 в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента, який провів традиційну у часи епідемії нараду.

Відомство вже готово затвердити алгоритм для проведення ІФА-діагностики. Цей метод дозволяє виявити в організмі антитіла до нової інфекції.

"За словами голови МОЗ, якщо все відбуватиметься згідно з планами, тестування на антитіла можуть розпочати вже наступного тижня", - підкреслили в ОПУ.

Міністр пояснив, у 12 областях України виплатили на 100% усі надбавки медикам за березень. В інших регіонах тривають підсумкові розрахунки, окремі вже почали нараховувати ці доплати за квітень.

"Я триматиму питання доплат лікарям на контролі, допоки свої надбавки за таку важку та відповідальну роботу не одержить останній лікар, що бореться з коронавірусом", - відповів на ці дані президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, учасниками наради в офісі стали також представники Операції Об'єднаних сил. Командування доповідало державному лідеру про ситуацію, яка склалася на Донбасі. Зокрема, напередодні в напрямку окупованих територій пропустили 78 тонн гуманітарної допомоги Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Станом на ранок 15 травня в Україні підтвердили 17 330 випадків коронавірусу COVID-19. З 11 травня почалися послаблення карантину, другий етап планують розпочати 22 числа.

Як повідомляв ONLINE.UA, київський мер Віталій Кличко оголосив, що столичний метрополітен адміністрація готова відкрити одразу за відповідним розпорядженням Кабміну. За словами очільника міста, за час відсутності руху у підземці робили профілактичні роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?