Коронавірус в Росії: росіян будуть саджати у в'язницю за порушення карантину
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус в Росії: росіян будуть саджати у в'язницю за порушення карантину

Коронавірус в Росії: росіян будуть саджати у в'язницю за порушення карантину
Джерело:  online.ua

За порушення карантину по коронавірусу росіян будуть саджати у в'язницю. Кримінальне покарання передбачено не тільки для тих, хто проходить карантин в медустановах, а й тих, хто знаходиться на самоізоляції. Ою це повідомила пресслужба департаменту охорони здоров'я Москви, передає ONLINE.UA.

У відомстві пояснили, що якщо людина порушила санітарно-епідеміологічні правила та її дії призвели до масового зараження людей, то можуть призначити максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до одного року. Якщо ж дії призвели до необережної смерті людини, то зараженому загрожує до п'яти років ув'язнення. Дотримання режиму самоізоляції в Росії будуть відслідковувати за допомогою відеоспостереження та якщо людина його порушить, її помістять в обсерватор (тимчасова установа для спостереження за потенційними хворими).

Нагадаємо, 31 січня російський уряд вніс нову коронавірусну інфекцію COVID-19 в список небезпечних для оточуючих захворювань, і тепер за порушення антивірусних заходів по коронавірусу передбачена кримінальна відповідальність. На сьогоднішній день в Росії зафіксовано 15 лабораторно підтверджених випадків коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що епідемія коронавіруса в Італії набирає обертів  - за станом на ранок 8 березня небезпечною інфекцією заразилися 5883 людини. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте підписав указ про введення карантину в 23 провінціях. У повній ізоляції опинилися близько 16 млн людей, а це третина населення Італії. Карантинні заходи поширюються і на популярні у туристів Венецію і Мілан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?