Коронавірус в Україні: Аваков запропонував піти на екстраординарні кроки
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: Аваков запропонував піти на екстраординарні кроки

Коронавірус в Україні: Аваков запропонував піти на екстраординарні кроки
Джерело:  online.ua

Держава повинна допомогти українцям на період карантину по коронавірусу, так як вже через місяць у багатьох не буде вистачати коштів для підтримки себе і своєї сім'ї. Тому, поки є ще кілька днів, поки пандемія коронавіруса повністю не охопила Україну, потрібно піти на екстраординарні кроки і прийняти кілька важливих рішень. Ці кроки вже обговорюються в уряді разом з прем'єр-міністром і президентом країни. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Зокрема, Аваков пропонує ввести спеціальні виплати з державного бюджету, як кризове забезпечення по вимушеному безробіттю, в сумі 2500-3000 гривень, і пільги по ряду комунальних платежів до 50-75%. Міністр вважає, що на час карантину потрібно зупинити нарахування процентних ставок за категоріями кредитів для приватних осіб і заборонити на підприємствах бюджетного фінансування звільнення працівників або відправку їх в неоплачувані відпустки.

Чиновник зазначив, що реально розуміє, що у держави і зараз бюджет тріщить по швах, грошей немає, а на тлі світової економічної кризи, що насувається, і зовсім грядуть труднощі катастрофічні. Тому він пропонує на пару місяців піти на екстраординарні кроки, а саме:

  • Негайно переглянути Державний бюджет і створити спеціальний стабілізаційний фонд, з якого профінансувати антикризові заходи.

  • Збільшити дефіцит держбюджету до 200 млрд гривень.

  • Скоротити витрати на некритичні вкладення та інвестиції, без шкоди по лінії оборони і безпеки.

  • Укласти угоду з МВФ і отримати фінансування за програмами допомоги, в тому числі за програмою підтримки в зв'язку з пандемією коронавіруса.

"Пандемія йде на Україну, у нас ще є кілька днів, але дуже скоро всі сили держави будуть зосереджені на медичних проблемам, боротьбі за життя людей, порядок і систему життєзабезпечення кожного українця в цей непростий період. Тому саме зараз час вирішити кілька ключових структурних питань" , - додав Аваков, зазначивши, що без цих та інших екстраординарних заходів Україні буде "жахливо складно".

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 23 березня підтверджено 73 випадки захворювання на коронавірус. Сьогодні в країну прибула перша партія гумантіраной допомоги з Китаю, в якій є експрес-тести, маски, дезінфектори і апарати ШВЛ. Влада обіцяє, що до кінця дня вони будуть доставлені в усі області країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков вимагав, щоб всі продуктові ринки в містах України закрили, так як вони несуть серйозні ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?