Серйозні ризики: Аваков звернувся до керівників областей з жорсткою вимогою
Категорія
Україна
Дата публікації

Серйозні ризики: Аваков звернувся до керівників областей з жорсткою вимогою

Серйозні ризики: Аваков звернувся до керівників областей з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Продовольчі ринки несуть серйозні ризики поширення коронавіруса, тому їх потрібно терміново закрити у всіх містах України. З такою вимогою до керівників областей звернувся глава МВС України Арсен Аваков під час селекторної наради, яку сьогодні, 22 березня, провів президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Міністр підкреслив, що правоохоронні органи системно працюють над контролем дотримання карантину і самоізоляції, зокрема тими, хто недавно повернувся з-за кордону. Але на місцях важливо посилити карантин, а саме закрити всі продуктові ринки.

"Напередодні з-за кордону повернулося 19 тисяч осіб в рамках програм евакуації українців. Їм усім надається пам'ятка про самоізоляцію на два тижні і робиться тест на коронавірус. Поліція бере на себе зобов'язання контролювати їх обсервацію", - підкреслив Аваков.

У свою чергу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який також брав участь у нараді, закликав голів ОДА та міст залучати бізнес до закупівлі необхідної медичної бази. Він також підкреслив важливість недопущення корупційних дій і зловживань під час закупівлі засобів, необхідних для протидії поширенню коронавіруса.

На завершення Зеленський оголосив, що такі селекторні наради з регіонами будуть проводитися два рази на тиждень. Він закликав області та обласні центри скласти список проблем на місцях для їх спільного вирішення.

Нагадаємо, напередодні Аваков попереджав, що карантин в Україні посилять. За його словами, влада змушена вводити більш жорсткі обмеження, так як цього вимагає епідеміологічна ситуація. Міністр наголошував, що самим жорстким правилом для українців на період карантину повинна стати ізоляція. Аваков закликав не виходити з дому без крайньої необхідності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленсакій провів нараду з керівниками регіонів, на якій допустив введення надзвичайної ситуації в усій Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?