Зеленський провів термінову нараду через коронавірус - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів термінову нараду через коронавірус - що відомо

Зеленський провів термінову нараду через коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський допускає введення надзвичайної ситуації в Україні, якщо того буде вимагати епідеміологічна ситуація. Про це він заявив на терміновій селекторній нараді з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким 22 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на сторінку чиновника в соцмережі.

Козицький повідомив, що в нараді по коронавірусу, крім Зеленського, брали участь прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, глава МВС України Арсен Аваков і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Обговорюючи впровадження заходів, спрямованих на протидію та поширенню коронавіруса на території країни і зокрема у Львівській області, Зеленський підкреслив, що в Україну вже летить гуманітарна допомога з Китаю, в якій є мільйони масок, тестів а коронавірус і апарати ШВЛ. Президент запевнив, що кожна область отримає допомогу з Китаю в рівній кількості.

Аваков на нараді в свою чергу наголосив на неприпустимості експорту засобів індивідуального захисту, а Ляшко нагадав про важливість ізоляції кожного українця, який в період пандемії повернувся з-за кордону.

"Львівщина готова до будь-яких викликів. Ми готові протистояти вірусу, однак в цій війні нам потрібна і допомога людей - їх свідоме дотримання карантину, уважне ставлення до свого здоров'я і чесне виконання всіх установок лікарів і МОЗ", - запевнив Максим Козицький керівництво країни.

Слід зазначити, що в період з 17:00 суботи 21 березня до 8:00 неділі 22 березня, у Львівській області з підозрою на коронавірусну інфекцію зафіксовано 21 пацієнт. Всього на Львівщині з підозрою на коронавірус 84 людини. У одного пацієнта - позитивний результат тесту на коронавірус. Очікуються результати контрольного тестування. Одна людина перебуває на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВС допустили введення в Україні надзвичайного стану, якщо діючими обмежувальними карантинними заходами не вдається зупинити поширення коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?