Коронавірус в Україні: мер Чернівців поскаржився на халатність влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: мер Чернівців поскаржився на халатність влади

Коронавірус в Україні: мер Чернівців поскаржився на халатність влади
Джерело:  1+1

12 березня Міністерство охорони здоров’я України повідомило громадянам, що в нашій країні зафіксували ще 2 нових випадки захворювання на коронавірус та попросило не панікувати, адже хворих вже ізолювали. Однак мер Чернівців Олексій Каспрук, здається, налаштований не так позитивно. Він зробив попередження усім своїм колегам з інших українських міст та зізнався, що прогнозує збільшення випадків зараження Covid-19. Чиновник закликав інших міських голів серйозно готуватися до епідемії. Окрім того, Каспарук поскаржився на халатність влади, зазначивши, що його місто досі не отримало тест-систем для швидкого виявлення інфекції. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "1+1".

"Не треба тішити себе ілюзіями. Коли вірус прийде, у нас буде величезне навантаження. Не треба порівнювати систему охорони здоров'я України з італійською, яка сьогодні заледве справляється з кризою", - підкреслив Каспрук.

Окрім того, він звернув увагу на те, що в Італії також не вистачає апаратів штучної вентиляції легенів, засобів індивідуального захисту. За словами мера, якщо хворих буде не двоє, а 22, чи 102, то виникне питання щодо медичного забезпечення.

Як відомо, МОЗ нещодавно заявило про два нових підтверджених випадки коронавірусу в Україні - наразі хворих в нашій країні уже троє.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон попередив, що багато родин, на жаль, побачить, що їхні близькі помруть від коронавірусу, оскільки у Великій Британії, ймовірно, заражено до 10 тисяч чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?