Коронавірус в Україні: мешканці Чернівців висунули безкомпромісну вимогу владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: мешканці Чернівців висунули безкомпромісну вимогу владі

Коронавірус в Україні: мешканці Чернівців висунули безкомпромісну вимогу владі
Джерело:  Укрінформ

Кілька десятків мешканців Чернівців зібралися біля будинку, де мешкає родина госпіталізованого чоловіка, у якого першого в Україні підтверджено коронавірус. Жителі міста вимагали від влади невідкладно забрати до лікарні та ізолювати дружину хворого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Згідно з даними ЗМІ, на місце терміново приїхав міський голова Олексій Каспрук, щоб заспокоїти людей. Однак протестуючі заявили, що в разі, якщо дружину хворого не вивезуть з їхнього будинку та не ізолюють у лікарні, вони будуть перекривати дорогу, а, можливо, й зважаться на інші радикальні дії.

Окрім того, вказано, що біля будинку була поліція. Люди чекали бригаду швидкої медичної допомоги, яка мала забрати жінку до лікарні. Після безкомпромісних вимог мешканців міста жінку забрали на обсервацію.

"Для відправлення жінки на обсервацію немає медичних показників — це суто соціальні причини", - пояснила ситуацію зступниця директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Нагадаємо, що 3 березня в Україні офіційно підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. В Кабміні розповіли, що українець повернувся із Італії 26 лютого через прикордонний пункт пропуску "Порубне-Сірет". Варто звернути увагу на те, що симптоми коронавірусу Covid-2019 в громадянина України, який мандрував Італією з 21 лютого, з’явилися за тиждень після початку подорожі. Українець мінімізував контакти та одразу 28 лютого звернувся за допомогою до фахівців.

Раніше ONLINE.UA детально пояснював, як українцям вберегтися від коронавірусу  та опублікував найважливішу інформацію, яку повинен знати кожен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?