Як українцям вберегтися від коронавірусу - найважливіша інформація
Категорія
Україна
Дата публікації

Як українцям вберегтися від коронавірусу - найважливіша інформація

Як українцям вберегтися від коронавірусу - найважливіша інформація
Джерело:  online.ua

3 березня Міністерство охорони здоров’я повідомило про перший випадок нового китайського коронавірусу в Україні. З тривожною заявою виступив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він підкреслив, що інцидент зареєстровано в Чернівецькій області.

За його словами, українське подружжя нещодавно повернулося з країни, де вже сталися випадки Covid-19. Цього ж дня, 3 березня, Кабінет Міністрів України створив інформаційну сторінку з оперативною інформацією про коронавірус - на ній опубліковані найважливіші дані, які повинен знати кожен українець, щоб вберегти себе та своїх рідних від загрози захворювання, передає ONLINE.UA.

На інфосторінці уряду розміщена актуальна інформація про ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні. Окрім того, опубліковані дані про групи ризику, діагностику та профілактику.

Сторінка має декілька розділів: ситуація в Україні; як передається вірус; як запобігти захворюванню; надійні джерела інформації. Варто звернути увагу на те, що інфосторінка доступна за посиланням.

"Україна має чіткий план дій. Медична система України готова реагувати на можливі випадки COVID-19 та надавати кваліфіковану медичну допомогу. В Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси. Система діагностування захворювання налагоджена. Наразі рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики чи лікування інфекції, не існує. Пацієнтам надається симптоматичне лікування", - сказано на інфосторінці КМУ.

Найголовніше, на що варто звернути увагу, це те, що захворювання, викликане новим коронавірусом, не можна називати «смертельним», адже летальність складає 3,3%. Тому громадянам України не потрібно панікувати. Вірус не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки.

Як себе захистити від вірусних інфекцій: 

  1. Зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям: не забувайте про повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму;

  2. Вчасно звертайтеся до лікаря: у разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря;

  3. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%;

  4. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. З тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція — 1,5 метра;

  5. Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця;

  6. Уникайте дотиків до свого обличчя - не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота.

Як повідомляв ONLINE.UA, у МОЗ раптово звернулися до українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?