Коронавірус в Україні: МОЗ невідкладно звернулося до громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні: МОЗ невідкладно звернулося до громадян

Коронавірус в Україні: МОЗ невідкладно звернулося до громадян
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ході брифінгу поділився з українцями важливими новинами. Він наголосив, що в інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні госпіталізували двох чоловіків та жінку з підозрою на китайський коронавірус, передає ONLINE.UA.

"Пацієнтів привезли на кареті швидкої допомоги. Машину одразу відправили на дезінфекцію. Її водії були одягнені в біокостюми. Запевняють, що здадуть їх на утилізацію", - підкреслив Ляшко.

За його словами, потрапити всередину медзакладу журналістам не дозволять – туди не впускають. Там усі одягнені у захисний одяг та респіратори.

Варто звернути увагу на те, що наразі в Україні перебуває на дослідженні 6 підозр на коронавірусну інфекцію. Не варто панікувати, адже усі ці люди ізольовані.

Окрім того, Ляшко зазначив, що деякі зразки відібраного біоматеріалу перебувають у референс-лабораторії Центру громадського здоров'я, деякі доставлять туди упродовж дня 4 березня.

Нагадаємо, що 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Інфікований – житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. Варто наголосити, що його одразу госпіталізували до ізольованого боксу. Цього ж дня, увечері, місцеві жителі зібралися біля будинку, де проживає сім'я госпіталізованого і почали вимагати від влади вивезти до лікарні та ізолювати дружину хворого - жінку таки забрали на обсервацію до лікарні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт пояснив, чому березень — вирішальний місяць для всіх українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?