Це вирішальний місяць: експерт зробив попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Це вирішальний місяць: експерт зробив попередження українцям

Це вирішальний місяць: експерт зробив попередження українцям
Джерело:  online.ua

3 березня сталося те, чого так давно боялися громадяни нашої країни - в Україні зафіксували перший випадок захворювання на новий коронавірус. Блогер та співзасновник освітніх курсів Prometheus Іван Примаченко звернув увагу українців на те, наскільки зразково і правильно повів себе перший хворий та яку величезну відповідальність він проявив. Окрім того, експерт наголосив, що подальший розвиток подій залежить від кожного з нас та підкреслив, що березень - вирішальний місяць, і кожен громадянин країни може допомогти зупинити поширення коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами блогера, ми маємо шанс на те, що перший спалах нового коронавірусу в Україні вдасться стримати.

"Найближчі тижні і місяці зіграють вирішальну роль в тому, наскільки багато людей в Україні захворіють на нову інфекцію. І ключову роль тут будуть грати не тільки дії чи бездіяльність влади. Але й поведінка всіх громадян країни", - наголосив Примаченко.

Окрім того, він перерахував прості правила, яких потрібно дотримуватися кожному без винятків:

– Захворіли – сидіть вдома до повного одужання.
– Якщо під час хвороби вам все ж потрібно вийти з дому – використовуйте захисну маску, щоб зменшити шанс заразити інших. Маску потрібно змінювати щоразу, коли вона стає вологою.
– Якщо ви повернулися з місцевості, де спостерігається серйозний спалах нового коронавіруса, подумайте над добровільним карантином вдома.
– Якщо ви є керівником, з розумінням поставтеся до необхідності самоізоляції ваших робітників/студентів. Врешті-решт, в сучасному світі багато що можна робити дистанційно. Не допустіть того, щоб один хворий заразив всю організацію.
– Якщо є підстави вважати, що у вас може бути новий коронавірус – відразу звертайтеся до сімейного лікаря і попередьте його про свої підозри перед візитом. Важливо, щоб у медиків була можливість захистити себе від захворювання і не передати його іншим.
– Під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс одноразовую серветкою чи зігнутим ліктем. Не чхайте в долоню – вже скоро ви почнете торкатися цією рукою поверхонь, поширюючи вірус.
– Часто мийте руки з милом. Намагайтеся не торкатися обличчя немитими руками.
– Уникайте хворих людей. Мова йде не тільки про вашу безпеку, але й про безпеку ваших близьких, особливо літніх людей, які тяжко переносять хворобу.

За словами блогера, це той самий випадок, коли потрібно згадати старе як світ правило: живи сам і дай жити іншим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мешканці Чернівців висунули безкомпромісну вимогу владі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?