Коронавірус виявили на Дніпропетровщині - підтвердження від ОДА
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус виявили на Дніпропетровщині - підтвердження від ОДА

Коронавірус виявили на Дніпропетровщині - підтвердження від ОДА
Джерело:  online.ua

У Дніпропетровській області зареєстрували два перші підтверджені випадки коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на обласну державну адміністрацію.

За словами очільника Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренко, громадяни під наглядом лікарів.

"Медики забезпечені необхідним обладнанням, матеріалами, засобами індивідуального захисту, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Ми зробили все, аби не допустити подальшого розповсюдження інфекції регіоном. Закрили на карантин усі навчальні заклади, перевели на посилений режим роботи медичні установи, максимально обмежили рух громадського транспорту. Більшість роботодавців прислухалися до наших рекомендацій і перевели своїх працівників на віддалену форму роботи", - пояснив він.

Відомо, що жителі Дніпропетровщини напередодні були за кордоном. Обидва вони мають добрий стан та відповідне самопочуття.

Влада нагадала, що в області існують дві локації для госпіталізації потенційних хворих на COVID-19 - Дніпровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня. Разом вони зможуть прийняти до 430 пацієнтів.

"Вкотре нагадуємо мешканцям області: COVID-19 – вірусна інфекція, тож уберегтися від неї можна традиційними способами. Лікарі рекомендують часто й ретельно мити руки з милом, не торкатися обличчя, утримувати дистанцію з іншими людьми до 1,5 метрів. За можливості залишайтеся вдома та не ходіть до людяних місць. А ще – не вживайте в їжу сире м’ясо і яйця", - додав Бондаренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, незабаром вулицями українських міст курсуватимуть спеціальні автомобільні патрулі — машини обладнають гучномовцями для інформування громадян. За даними МВС, такі машини вже їздять Києвом у четвер, 19 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?