Коронавірус завдав нового потужного удару по планам Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Коронавірус завдав нового потужного удару по планам Путіна - що сталося

Коронавірус завдав нового потужного удару по планам Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія РФ ухвалила рішення про перенесення всіх виборчих кампаній і виборів у регіонах, а також усіх можливих референдумів, які були заплановані в країні у найближчі кілька місяців. З такою гучною заявою виступила очільниця ЦВК Росії Елла Памфілова, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"З урахуванням поточної ситуації в країні і з метою забезпечення здоров’я і безпеки громадян вважаємо за необхідне відкласти всі вибори і референдуми, які були призначені або планувалися в найближчі місяці, – аж до поліпшення епідеміологічної обстановки в країні", - заявила російська чиновниця.

Згідно з останніми даними російських медіа, загалом через пандемію будуть перенесені 94 виборчі кампанії, в тому числі голосування з приводу "путінських" змін до конституції Росії.

Нагадаємо, що 20 січня очільник Кремля Володимир Путін вніс до Держдуми законопроєкт про зміни до Конституції РФ. Він базується на тезах, які російський президент озвучив у посланні Федеральним зборам 15 січня, та які стосувалися, зокрема, розширення повноважень парламенту і нових критеріїв до кандидатів у президенти. 23 січня відбулося перше читання поправок – залишилося ще два. Вже 10 березня Державна Дума РФ підтримала поправку до Конституції РФ про обнулення президентських термінів - це означає, що Володимир Путін може залишитись президентом до 2036 року. 22 квітня російська влада мала намір провести всеросійське голосування з приводу зміни Конституції РФ, однак пандемія коронавірусу внесла свої корективи у плани глави Кремля.

Варто зазначити, що 2 квітня Володимир Путін екстрено звернувся до усіх росіян — він наголосив, що неробочі дні зі збереженням заробітної плати в РФ будуть продовжені до 30 квітня. Саме тому референдум 22-го квітня, швидше за все, точно не відбудеться.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що адністрація російського президента Володимира Путіна вже активно розглядає ймовірність проведення параду Перемоги восени, а також інший варіант - проведення параду "без трибун" 9 травня. Про нову проблему, з якою зіштовхнувся Кремль, читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?