Коронавірус зірвав легендарний фестиваль: таке ставалося під час світової війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус зірвав легендарний фестиваль: таке ставалося під час світової війни

Коронавірус зірвав легендарний фестиваль: таке ставалося під час світової війни
Джерело:  online.ua

У Баварії місцева влада вирішила скасувати Октоберфест, який планували провести з 19 вересня до 4 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Найбільший фольклорний фестиваль світу скасували попри те, що у Німеччині почали послаблювати карантин, а він мав би початися восени. Рішення підтвердили мюнхенський мер Дітер Райтер та баварський прем'єр-міністр Маркус Зьодер.

На території федеральної землі введуть найближчим часом вимогу носити медичні маски чи респіратори у магазинах та транспорті. У регіоні станом на 21 квітня — понад 38 тисяч випадків COVID-19, померли приблизно 1,3 тисячі людей.

Цікаво, що Октоберфест вже скасовували неодноразово. Востаннє це було під час Другої світової війни — фестиваль не проводили з 1939 до 1946 років. Через епідемії святкування скасовували 1854 та 1873 років — коли світом ширилася холера.

Водночас слід додати, що Октоберфест жодного разу не скасували через терористичні загрози. Наприклад, у 1980 році правий радикал влаштував вибух буквально на вході до території фестивалю. Жертвами інциденту стали 13 людей, однак дійство з певними обмеженнями продовжили.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента України раніше виступили з поясненням щодо того, як у країні святкують Великдень. У період великого християнського свята влада посилила контроль за дотриманням карантину, особливо у районах храмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?