Ситуація виходила з-під контролю: у Зеленського розповіли про святкування Великодня в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація виходила з-під контролю: у Зеленського розповіли про святкування Великодня в Україні

Ситуація виходила з-під контролю: у Зеленського розповіли про святкування Великодня в Україні
Джерело:  online.ua

Речниця українського президента Юлія Мендель детально розповіла про те, як українці святкують Великдень у різних куточках нашої країни та до чого готуватися громадянам після завершення свят. Вона наголосила, що переважна більшість українців усвідомили небезпеку коронавірусу і зустрічали Великдень вдома, однак де-не-де ситуація виходила з-під контролю через ігнорування людьми карантинних обмежень. Про це в неділю, 19 квітня, вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

Речниця глави держави зазначає, що поки немає загрози зараження у великих масштабах.

"Статистика показує, що українці в більшості зрозуміли небезпеку епідемії коронавірусу і дійсно переважно святкували Великдень вдома", - пише Мендель.

Вона також додає, що, згідно з останніми даними Національної поліції, тільки 130 тис. віруючих відвідали богослужіння в цьому році, в порівнянні з 7,5 млн в минулому році.

"Звичайно, подекуди ситуація виходила з-під контролю, як, наприклад, в Святогорську Донецької області, де в церкві, не дотримуючись правил захисту, без масок і дистанціювання, зібралося близько 300 осіб. На жаль, тепер ми повинні бути готові, що вже через тиждень буде спалах коронавірусу COVID-19 в Святогорську. Порушення відбувалися і в інших регіонах", - розповідає Юлія Мендель.

За її словами, глава держави Володимир Зеленський та очільник ОПУ Андрій Єрмак на постійному зв'язку з главами ОДА та правоохоронцями для отримання оперативної інформації та реагування на ситуацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, як українцям можна освятити паски самостійно. Окрім того, він попросив усіх вірян залишатися вдома заради своєї безпеки та безпеки навколишніх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?