Корупційна справа голови Samsung: суд виніс несподіване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Корупційна справа голови Samsung: суд виніс несподіване рішення

Корупційна справа голови Samsung: суд виніс несподіване рішення
Джерело:  BBC

Апеляційний суд в Південній Кореї виніс рішення по корупційній справі голови Samsung Лі Чже Єна. Згідно з ним один з найбагатших бізнесменів вийшов з в'язниці на свободу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Президента футбольної федерації Іспанії підозрюють в корупції

У повідомленні зазначено, що суд визнав винним голову Samsung у всіх інкримінованих йому злочинах, але скоротив покарання на 4 роки. За остаточним вироком Лі Чже Єн отримав 2,5 роки умовного терміну з відстрочкою виконання покарання на 4 роки.

Нагадаємо, голова Samsung був заарештований на початку 2017 року. Його звинувачували за п'ятьма статтями, в числі яких присутнє хабарництво. За версією звинувачення, він перерахував 36 млн доларів в один з фондів близької особистої знайомої екс-президента Пак Кин Хе, щоб уряд закрив очі на передачу керівного поста в корпорації у спадок.

Раніше у цій справі голову Samsung засудили до п'яти років в'язниці, але 5 лютого апеляційний суд скасував це рішення, випустивши Лі Чже Єна на свободу.

Як повідомляв ONLINE.UA, корупційний скандал в Південній Кореї виник у кінці 2016 року, після того, як з'явилася інформація про втручання близької соратниці президента в державні справи і отримання нею фінансової вигоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?