У Південній Кореї розгоряється свій "Майдан": з'явилися відео масштабних протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Південній Кореї розгоряється свій "Майдан": з'явилися відео масштабних протестів

У Південній Кореї розгоряється свій "Майдан": з'явилися відео масштабних протестів
Джерело:  Ренхап

У Сеулі Південної Кореї пройшли акції протесту проти президента країни Пак Кин Хе, навколо якої почався корупційний скандал.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеве інформагентство Yonhap.


Правоохоронці підрахували, що в центрі столиці Південної Кореї зібралося близько 43 тис протестуючих, в той час як організатори акції стверджують, що в акції взяло участь до 100 тис чоловік. Спочатку активісти планували хід до президентського офісу, але його заборонили рішенням суду. За порядком проведення акції стежило 20 тис поліцейських.


У мережі з'явилися відео масштабних пікетів:


Відео: YouTube/Associated Press


Відео: YouTube/Ruptly TV


Акції протесту проти Пак Кин Хе йдуть з суботи 29 жовтня, після того, як з'явилася інформація про втручання близької соратниці президента Чой Сун-силь в державні справи і отримання нею фінансової вигоди. Підозрюється, що вона редагувала промови президента до виступів, допомагала вибирати помічників Пак Кин Хе і примушувала бізнесменів жертвувати мільйони доларів підконтрольним їй фондам.


Читайте також: Лідер КНДР погрожує Південній Кореї возз'єднанням


Чой Сун-силь в Південній Кореї називають сірим кардиналом, тому що з моменту приходу до влади чинної глави держави в лютому 2013 року, Сун-силь так і не отримала офіційної посади в уряді.


У той же час, згідно зі статистикою, рейтинг Пак Кин Хе впав до 5%, що є найнижчим рейтингом президента в історії Південної Кореї.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Південній Кореї розробили план атаки по столиці КНДР у разі, якщо стане відомо, що Північна Корея готує ядерний удар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?