Кожен зобов'язаний: Разумков звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Кожен зобов'язаний: Разумков звернувся до українців

Кожен зобов'язаний: Разумков звернувся до українців
Джерело:  online.ua

27 січня в Україні і в усьому світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. У 75-му річницю визволення в'язнів з нацистського концтабору Аушвіц (Освенцим) до українців звернувся глава ВРУ Дмитро Разумков, який закликав кожного боротися з дискримінацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу апарату ВРУ.

"Мільйони невинних життів забрали Освенцим та інші концтабори. Тому сьогодні ми не маємо права забувати історію цих злочинів проти людства. Ми не можемо просто сподіватися, що подібне більше ніколи не повториться. Кожен з нас зобов'язаний боротися проти будь-яких проявів дискримінації: расової, етнічної, релігійної та будь-якої іншої", - заявив Разумков.

Голова Верховної Ради закликав українців будувати здорове суспільство на принципах незалежності, поваги до свобод і прав кожного народу, кожної культури. Разумков підкреслив, що якщо українці навчаться розуміти один одного і будуть створювати умови, при яких більше не з'являться місця без людяності і поваги до людського життя, то жахливі трагедії, спогади про яких досі змушують весь світ здригатися від жаху і смутку, більше не повторяться.

Нагадаємо, Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був заснований Генасамблеєю ООН в 2005 році. Щороку цей день присвячений певній темі. "75 років після Освенцима - поширення знань і збереження пам'яті про Голокост в цілях досягнення загальної справедливості" - під таким гаслом шанують пам'ять жертв Голокосту в 2020 році.

Шанують пам'ять жертв Голокосту 27 січня не випадково. Саме в цей день в 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили в'язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау біля польського Освенцима. За офіційними даними, під час Голокосту було вбито близько 6 млн євреїв, з них майже половина на території колишнього СРСР і на українській території. Одними з найбільших і найвідоміших були розстріли в Бабиному Яру в Києві, але знищення євреїв в Україні були систематичними і повсюдними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський звернувся з потужним закликом до міжнародного співтовариства в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Він закликав світових лідерів об'єднатися і не допустити будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії та расизму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?