КПВВ на Донбасі почнуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян
Категорія
Україна
Дата публікації

КПВВ на Донбасі почнуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян

КПВВ на Донбасі почнуть працювати за новими правилами - як будуть пропускати громадян
Джерело:  online.ua

Вже через кілька днів Україна відкриває КПВВ на Донбасі. Але працювати вони будуть по адаптивним карантинним правилам, так як є ризики ввезення коронавірусної інфекції з окупованих територій ОРДЛО, з яких ен поступає достовірної інформації про реальну ситуацію з коронавірусом. В середині червня в першу чергу почнуть пропускати дітей і студентів, які будуть повертатися на навчання, а також людей, які мають роботу на підконтрольній уряду України території. Як працюватимуть КПВВ на Донбасі, повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Як будуть відкриватися КПВВ на лінії розмежування і що буде відбуватися? Так званий "адаптивний" режим: спочатку мова йтиме про дітей, про студентів, які будуть повертатися на навчання, про людей, які мають роботу на підконтрольній уряду території", - пояснив Резніков.

Він нагадав, що пункти пропуску на Донбасі для українців працювали і в період карантину. Перетнути лінію розмежування на Донбасі громадяни могли при наявності гуманітарних причин. Але, за словами Рєзнікова, бойовики ОРДЛО не пропускали людей через свої блокпости. Втім, окупаційний режим заборонив в'їзд і виїзд не тільки звичайним людям - через КПВВ на окуповані території не можуть потрапити ні патрулі ОБСЄ, ні гуманітарні організації.

Нагадаємо, з 1 червня 2020 року всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі переходять на новий режим роботи за літнім графіком - пропуск громадян буде здійснюватися з 6:00 до 20:00. На літній режим роботи переходять КПВВ: «Золоте» (дорожній коридор «Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ»), «Майорське» (дорожній коридор «Горлівка - Бахмут»), «Мар'їнка» (дорожній коридор «Донецьк - Курахове»;) , «Новотроїцьке» (дорожній коридор «Донецьк - Маріуполь (через Маріуполь),« Гнутове »(дорожній коридор« Новоазовськ - Покровск - Талаковка - Маріуполь »),« Станиця Луганська »(дорожній коридор« Станиця Луганська - Щастя - Новоайдар »).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна планує з 10 червня відкриття КПВВ на Донбасі. Які пункти пропуску відкриють, поки невідомо. Детальна інформація та умови роботи КПВВ будуть оприлюднені найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?