Крах диктатури слова. Премʼєра документального фільму про Легіон «Свобода Росії» — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Крах диктатури слова. Премʼєра документального фільму про Легіон «Свобода Росії» — відео

Крах диктатури слова. Премʼєра документального фільму про Легіон «Свобода Росії» — відео
Джерело:  online.ua

Команда online.ua представила документальний проєкт «Крах диктатури слова» про Легіон «Свобода Росії», російських добровольців, які встали на захист України.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Про що фільм Легіон "Свобода Росії". Крах диктатури слова

Стрічка розповість, якій країни присягнув Легіон "Свобода Росії" і за що він воює? Коли настане кінець тиранії Путіна? Чи вірять українці у “хороших росіян” і чи варто громадянам Росії боятися приходу ЛСР?

Команді online.ua вдалося поспілкуватися з бійцями ЛСР на передовій, подивитися чим вони живуть, дізнатися про їхні найближчі плани, потаємні бажання та мрії.

Заступник командрира ЛСР з військово-громадського співробітництва Цезар каже, що у Росії, на відміну, наприклад, від України, немає громадянського суспільства.

Путін продовжує знищувати свій народ і народ сусідньої країни. Ми випустили колись цього джина з пляшки. Ми колись проявили малодушність. Ми колись не доборолися за свої права, - каже Цезар.

Фото - online.ua

Військовий з позивним Гарік зазначив, що російська опозиція займається зараз не тим, чим потрібно.

Тобто вони ведуть там якісь діалоги, про щось незрозуміле. Хоча потрібно просто, не знаю, підтримати той самий Легіон. А вони кажуть, що його не існує. Ну, яка опозиція? Чим вони займаються взагалі? – питає доброволець Гарік.

Фото - online.ua

Основний кістяк російських збройних сил — це люди з сіл, яких довели вже до стану таких злиднів, що вони, заради грошей, готові йти вбивати інших людей. І 18-19-ти річні дурні підлітки, яки виросли в соцмережах, які не цікавилися нічим у світі, яких просто кидають на забій, - розповідає доброволець Джокер.

Фото - online.ua

Це не подобається комусь, що колишні пострадянські країни самостійні, хочуть самостійно ухвалювати рішення, хочуть жити своїм життям, дружити з тим, з ким вони хочуть дружити, не дружити з тим, з ким вони не хочуть дружити, мати торгові відносини з тим, з ким вони хочуть, і не прислуговувати, скажімо так, імперії. У нашому випадку — імперії зла, - каже Тихий.

Фото - online.ua

Стрілець 1-ої ШМР 1-ої МБ ЛСР Апостол мотивацією свого підрозділу називає зміну усталеного порядку, чинної влади і режиму в РФ.

Тому що цей режим абсолютно людожерський, це режим, який не має права на існування з моральної точки зору і з юридичної також, тому що це абсолютно антиконституційний устрій. Я скажу так, що є батьківщина і є любов до батьківщини, але є ще й істина, і любов до істини переважає любов до Батьківщини. І моя істина, за якою я прямую, полягає в ліберально-демократичному світі.

Фото - online.ua

Доброволець Заза каже, що після спроби Пригожина зробити держпереворот, певна частина населення Росії все-таки почала замислюватися, а чи так все йде за планом, як їм кажуть.

Інша не змінила своєї точки зору, тому що їм вигідніше вірити в те, у що вони вже вірять, ніж якось думати інакше, шукати іншу інформацію, припустити навіть, що Росія помиляється, але для них це рівноцінно самогубству.

Фото - online.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?