«Культура vs війна. Сергій Михальчук». Прем’єра документального фільму
Категорія
Культура
Дата публікації

«Культура vs війна. Сергій Михальчук». Прем’єра документального фільму

«Культура vs війна. Сергій Михальчук». Прем’єра документального фільму
Джерело:  online.ua

6 липня відбулася прем’єра документального фільму «Культура vs війна. Сергій Михальчук», який є другим фільмом з циклу «Культура vs війна», що розповідає про історії митців, які стали на захист України.

Джерело: Дивись Українське!

Український кінооператор приєднався до лав ЗСУ

Український кінооператор Сергій Михальчук є відомим у всьому світі. Його майстерна робота відзначена десятками престижних міжнародних кінопремій за кращу операторську роботу та великою повагою кінематографістів.

Сергій Михальчук документує події війни з першого дня повномасштабного вторгнення РФ. Вступив до лав Збройних сил України та продовжує доносити світу правду своїми світлинами з передової.

Серед найвідоміших робіт Михальчука – фільми "Мамай", "Ілюзія страху", "Параджанов", "Поводир", "Дике поле", "Довбуш". Чотири з його фільмів номінувалися на кінопремію "Оскар".

У 2015 році кінооператор отримав "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі за роботу над фільмом "Під електричними хмарами" Олексія Германа-молодшого.

Крім автомата, у нас є ще камера. І ми можемо зробити так, що цю історію, цю війну запам’ятають, - каже Михальчук.

Команда фільму:

  • Режисер – Кадім Тарасов

  • Оператор-постановник – Юрій Грузінов

  • Продюсер – Андрій Різоль

  • Виконавчий продюсер – Аліна Краснянська

  • Менеджер проекту від ЄС – Марко Ферраро

  • Креативний продюсер – Святослав Різоль

Проект «Культура vs війна» створюється Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine , Фонду "МХП-Громаді" та Компанії "Вавілон".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?